NHL:n itäisen konferenssin kärkikolmikkoon kuuluva Toronto Maple Leafs on katkaissut neljän ottelun tappioputken tyylikkäästi ja kääntänyt vireen neljän ottelun voittoputkeksi.

Joukkue on joutunut pärjäämään hetken ilman ykkösvahtiaan Frederik Andersenia ja ykkössentteriään Auston Matthewsiä. Peli on kaksikon poissaolosta huolimatta kulkenut.

Viime yönä Toronto voitti Antti Niemen Montreal Canadiensin maalein 4-0. Ottelussa nähtiin suomalaisonnistuminen, kun joukkueen huippulupaus Kasperi Kapanen viimeisteli tyylikkään läpiajomaalin toisen erän alussa.

Joukkueen päävalmentajalta Mike Babcockilta kysyttiin ottelun jälkeen loukkaantuneiden tähtipelaajien kunnosta. Vastaus miellyttää varmasti Toronto-faneja.

– Uskon, että Matthews voi pelata seuraavassa ottelussa, mutta en ole sataprosenttisen varma. Freddie on täysin kunnossa. Ainakin luulen niin, Babcock paljasti Toronton sivuilla.

Andersen loukkaantui aikaisemmin tällä viikolla. Matthews ei ole pelannut helmikuun puolivälin jälkeen ja on ollut tällä kaudella sivussa peräti 19 ottelussa. Supertähti on joukkueensa toiseksi tehokkain maalintekijä 28 osumallaan. James van Riemsdyk on tehnyt kolme enemmän.

Toronton tuleva vastustaja kuuluu myös Idän suosikkeihin. Tiistaina se kohtaa konferenssin kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin.