Mikko Rantanen rikkoi lauantain vastaisena yönä 50 syöttöpisteen rajan tällä kaudella NHL:ssä.

Vasta 21-vuotias hyökkääjä saalisti tehopisteen Nashville Predatorsia vastaan, mutta Colorado Avalanche hävisi ottelun 4-2.

50 syöttöpisteen kerääminen yhden kauden aikana NHL:ssä ei ole mikään helppo rasti, sillä tälläkin kaudella vastaaviin lukemiin ovat yltäneet ainoastaan koko sarjan arvostetuimmat pelinrakentajat.

Muun muassa Edmonton Oilersin Connor McDavidilla on vain muutama syöttöpiste enemmän (53) kuin Rantasella. Myös Pittsburgh Penguinsin supertähdellä Sidney Crosby on kerännyt syöttöjä 54. Los Angeles Kingsin ykkössentterillä Anze Kopitarilla on vain yksi syöttöpiste enemmän kuin Rantasella.

Suomalaisittain pistemäärä on erittäin harvinainen. Viimeksi NHL:ssä kaudella 2006-07 sekä Olli Jokinen (52) että Saku Koivu (53) rikkoivat tämän rajapyykin.

Avalanchella on edessään vielä 11 ottelua jäljellä runkosarjaa, joten Rantanen pääsee vielä kaunistelemaan tilastojaan. 75 tehopistettä jo takonut suomalainen on huimassa 86 pisteen tahdissa.

Myös Aleksander Barkov on matkalla 50 syöttöpisteeseen. Florida Panthersilla on vielä jäljellä 14 ottelua, ja joukkueensa ykkössentterinä pelaava suomalainen on iskenyt tehot 25+45.