Jesse Puljujärven paikallaan junnaava kehitys on ollut tämän NHL-kauden yksi suurimpia puheenaiheita suossa tarpovan Edmonton Oilersin piireissä.

19-vuotias Puljujärvi on pelannut tällä kaudella 61 ottelua NHL:n puolella tehoin 12+8=20. Hän aloitti kauden loistavalla maali- ja pistetahdilla, mutta vuoden vaihteen jälkeen tehotahti on hyytynyt lähes seinään.

TSN:n suorapuheinen asiantuntija Craig Button näkee Oilersin tavassa kehittää Puljujärveä NHL-pelaajaksi hyvinkin vääränä. Button väitti TSN1260-radiokanavalla, että Oilers toi Suomessa pitkällä pohjoisessa asuneen Puljujärven aivan liian nopeasti Pohjois-Amerikkaan ja uuteen kulttuuriin.

– Nuo ovat asioita, joita et voi nopeuttaa. Kutsun näitä kypsyyden, fyysisyyden, mentaalipuolen ja tunteellisen puolen luonnonlaeiksi – ja näitä asioita et voi nopeuttaa, Button kertoo.

– Olen tämän suhteen nyt hyvin suorapuheinen: mielestäni se oli aivan naurettavaa, että Oilers toi hänet viime vuonna AHL:ään. Mielestäni on myös naurettavaa tuoda hänet ylös NHL:ään ja jättää peluuttamatta häntä. En usko, että Oilers on tehnyt mitenkään hyvää työtä Puljujärven kehityksessä, toimittaja jatkoi.

Button näkee Puljujärven vielä hyvin raakana NHL-pelaajana.

– Kun katson hänen pelaamista, näyttää siltä, että hänen fyysinen voimakkuus ei ole aivan vielä riittävällä tasolla. Hänen jalkansa eivät aina pysy hänen allaan. Mutta joskus, kun katsot hänen pelaamistaan, näet myös taidon. Näet sen kyvyn ajaa eteenpäin ja olla määrätietoinen. Mutta kun sinulla ei ole itseluottamusta fyysisiin voimiisi, et voi toteuttaa kykyjäsi jatkuvasti, koska et vain voi – ja tiedät, että et voi. Ja pelaat aikuisia miehiä vastaan ja pelaajia, jotka ovat voimakkaita ja fyysisesti kehittyneitä sekä myös henkisesti ja tunteellisesti kehittyneitä, Button analysoi.