Yön NHL-kierroksella Colorado Avalanche sai elintärkeä pisteet, kun se voitti Chicago Blackhawksin kotonaan maalein 5-0. Ottelusta saadut pisteet pitävät joukkueen vahvasti mukana pudotospelipaikan tavoittelussa läntisen konferenssin keskellä.

Pelin sankariksi nousi tuttu hahmo, kun Suomen tehohyökkääjä Mikko Rantanen nakutti tehot 1+1. Maali syntyi ylivoimalla, ja siihen loistavan syötön antoi ketjukaveri Nathan MacKinnon. Useasti tällä kaudella nähty kuvio toimi jälleen kerran, ja Rantanen pääsi tulittamaan one-timerilla lähes tyhjään maaliin.

(Rantasen MAALI)

Suomalaisen tehopisteet ovat nyt tässä vaiheessa kautta 28+54=82. Kiekkopiireissä 82 pisteen raja on erittäin kunnioitettava juttu, sillä tuolloin pelaaja on keskimääräisesti onnistunut jokaisessa runkosarjaottelussa saalistamaan vähintään maalin tai syötön.

Temppu on erittäin harvinainen suomalaisten NHL-pelaajien joukossa. Viimeksi pisteraja ylittyi 11 vuotta sitten, kun Teemu Selänne sai kasaan 94 pistettä ja Olli Jokinen 91.

Rantanen nousi NHL:n pistepörssin sijalle 14. Taakse on jäänyt kovia nimiä, kuten muun muassa John Tavares, Patrick Kane ja Tyler Seguin.

Viime vuoden jumbojoukkueen laiturilta 82 pisteen saavutus on siis varsin hyvä. Eikä pidä unohtaa, että Rantanen on vasta 21-vuotias.