Mikä suomalaista NHL-tähtivahtia vaivaa – GM kommentoi mystistä vammaa: ”Ei huolta vakavasta vaivasta”

Arizona Coyotesin suomalainen tähtimaalivahti Antti Raanta oli sivussa jo neljännestä peräkkäisestä ottelusta, kun Coyotes kukisti viime yönä Suomen aikaa Vancouver Canucksin maalein 1–0.

Raanta katseli vaihtopenkiltä, kun hänen kollegansa Darcy Kuemper venyi 27 torjuntaan ja Coyotes-uransa ensimmäiseen nollapeliin.

Raanta on pelanut viimeksi 3. maaliskuuta voitto-ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Kaksi päivää myöhemmin Edmonton-ottelun lämmittelyssä Raanta sai alavartalovamman. Sen jälkeen huoli raumalaislähtöisen maalivahdin voinnista on kasvanut kierros kierrokselta.

Raanta on kärsinyt kauden mittaan useasta loukkaantumisesta, ja uusin vamma tuli erittäin ikävään saumaan. Raanta oli huippuvireessä voitettuaan edellisistä yhdeksästä ottelustaan seitsemän. Ottawa-voitto oli Raannalle kolmas putkeen.

Helmikuussa Raanta valittiin NHL:n viikon kakkostähdeksi. Hyvän kauden pelanneelle vahdille on myös ennakoitu mukavan palkankorotuksen tuovaa jatkosopimusta Coyotesiin.

Coyotesin GM John Chayka kiirehti eilisen ottelun jälkeen rauhoittelemaan huhumyllyä.

– Kyse ei ole rakenteellisesta vammasta, eikä ole huolta pitkäaikaisesta loukkaantumisesta, Chayka sanoi nhl.comin mukaan.