HIFK saapui Jyväskylään valmistautumaan ottelusarjan viidenteen kohtaamiseen jo eilen. Mitä lie olivat helsinkiläiset valmistautumisessa tehneet väärin, mutta totaalisen pieleen se ainakin meni.

Vaajaat kolme minuuttia oli avauserää pelattu, kun kenttämestarin erikoinen auttoi Jarkko Immosta siirtämään JYPin 1-0-johtoon.

Varsinainen ilotulitus alkoi avauskaksikymppisen puolivälissä. Ensin iskivät vähän yli minuutissa Juuso Puustinen ja Mikko Mäenpää lukemiksi jo 3-0. Tässä vaiheessa HIFK vaihtoi maalivahtia. Kevin Lankinen sai väistyä Atte Engrenin tieltä.

Engren ei ehtinyt torjua ensimmäistäkään laukausta, kun peliväline oli jälleen maalissa. Juha-Pekka Hytönen napautti ensin tasakentällisin ja sitten ylivoimalla kiekon HIFK-rysään. Kaiken kaikkiaan JYP iski vajaassa kahdessa ja puolessa minuutissa neljä maalia.

HIFK:n Patrik Carlsson ja Juha Jääskä kavensivat lukemiksi vielä 5-2 erän loppupuolella. Näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle.