Liigan puolustajien pistepörssi päättyi äärettömän tasaisesti – neljä pelaajaa jakaa ykköstilan

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantai-iltana Liigan runkosarja sai päätöksensä ja pian siirrytään jännittämään kevään pudotuspelejä. Viimeisten otteluiden varmistui myös yksilöpalkintojen saajat, kuten esimerkiksi maali- ja pistepörssin voittajat.

Liigakauden tehokkain hyökkääjä tulee Jyväskylästä, kun JYPin Antti Suomela teki yhteensä 21+39=60 pistettä 59 ottelussa. Toiseksi tuli TPS:n ikinuori kapteeni Tomi Kallio tehoilla 15+40=55. Palkintopallin täydensi Suomelan joukkuetoveri Jani Tuppurainen, 21+33=54.

Kauden maalikuningas on Kärppien ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand,joka teki 60 ottelussa 32 maalia. Hopealle jäi JYPin Juuso Puustinen, joka viimeisteli kaksi häkkiä vähemmän.

Liigan puolustajien pistepörssi oli mainittuja tilastoja paljon tiukempi, sillä se päättyi neljän tasapeliin. Miika Koivisto (Kärpät), Teemu Suhonen (Jukurit), Maksim Matushkin (Ässät) ja Mathew Maione (KalPa) tekivät jokainen 39 pistettä. Nelikon ahkerin maalintekijä oli Maione 15 osumallaan. Tunnustus saatetaan silti antaa Koivistolle, koska hän oli ainut, joka pelasi alle 60 ottelua.