KHL:n mahtiseuran SKA Pietarin ympärillä kuohuu, kun pudotuspelit startannut joukkue on saanut kummallisia etuuksia.

Suuri osa joukkueen pelaajista edusti Venäjän Olympiaurheilijoita kultaa juhlineessa joukkueessa.

Kultajuhlien jälkeen SKA Pietarin pudotuspelisarjan alkua lykättiin. Syyksi ilmoitettiin, että pelaajat olivat edustustehtävissä presidentti Vladimir Putinin järjestämissä tilaisuuksissa.

Näin ollen SKA:n pelaajat saivat arvokasta lepoa ennen pudotuspelien alkua.

Mahtiseura pelaa ensimmäisellä kierroksella Severstal Tsherepovetsia vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Severstalille vihellettiin peräti 12 jäähyä, SKA:lle ei ainuttakaan.

SKA ratkaisi ottelun jatkoajalla juurikin ylivoimalla. Keskiviikkona nähtiin puolestaan räikeä tuomarivirhe, kun videotarkistuksesta huolimatta pietarilaisten voittomaali hyväksyttiin, vaikka jatkoajalla tehtyä osumaa edelsi selvä paitsiotilanne.

Tapahtumat ovat saaneet venäläisen urheilutoimittajan Slava Malamudin kritisoimaan rankasti SKA Pietaria.

– Tällaista siis tapahtuu KHL:ssä. Koko sarja on tänä vuonna järjestetty SKA:n voittoa varten. Se on Putinin joukkue, tämä on Putinin vaalivuosi, Malamud lataa.

Hänen mukaansa ongelma on myös se, että seuran on annettu olla välittämättä palkkakatosta.

– Sen palkat ovat kuusi kertaa isommat kuin keskivertojoukkueella. Suurin osa sen pelaajista on Putinin innokkaita kannattajia, jotka osallistuivat hänen kampanjaansa viime viikolla. Toistan: SKA:n täytyy voittaa, se ei ole vaihtoehto, hän kirjoittaa.

SKA johtaa ottelusarjaa Severstalia vastaan nyt 3-0. Seura juhli vuosi sitten KHL:n mestaruutta.

Slava Malamud 🇺🇦🇮🇱

@SlavaMalamud
1/ So, here is what's happening in the KHL, for those who still can't quite grasp the banality of evil, Russian style... The entire league has been set up this year to allow SKA to win. It's Putin's team, this is Putin's election year, it's chock full of OAR Olympians...