Karu kohtalo – Juhamatti Aaltonen jälleen katsomon puolella uudessa seurassa

© Kuva: Getty Images

Kari Jalosen ja Ville Peltosen valmentama Bern on jälleen ilmoittautunut mestaruusjahtiin Sveitsin pääsarjassa.

Runkosarjan voittanut joukkue on aloittanut pudotuspelit väkevästi, kun Geneve-Servette on kaatunut kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalierolla 12-2.

Bernin ylivoimaisuuden lisäksi suomalaisesta näkövinkkelistä mielenkiintoista on se, että maajoukkueestakin tutut hyökkääjät Juhamatti Aaltonen sekä Mika Pyörälä istuvat katsomossa.

Tilanteeseen tuskin liittyy dramatiikkaa. Bernillä vain on niin kovat ulkomaalaisvahvistukset, ettei sääntöjen puitteissa kaikkia pysty peluuttamaan. Molemmat suomalaishyökkääjät oli Bernin verkkosivuilla merkitty ylijäämäpelaajiksi edellisessä ottelussa.

Sveitsissä jokaisessa ottelussa saa pelata ainoastaan neljä ulkomaalaispelaajaa.

Aaltoselle tilanne on nihkeä, sillä hän siirtyi Sveitsiin saatuaan potkut ruotsalaisseura Röglestä. Hän ehti pelata runkosarjassa kaksi ottelua Bernin paidassa tehden tehot 1+1.

Näytöt eivät ole kuitenkaan riittäneet syrjäyttämään joukkueen tähtivahvistuksia. Bernin kärkiketjuissa pelaavat muun muassa NHL:stä tutut Mark Arcobello, Andrew Ebbett sekä Mason Raymond.

Puolustusta tähdittävät puolestaan Kanadan olympiajoukkueesta tuttu Maxim Noreau sekä ruotsalainen Calle Andersson, jota ei Sveitsin lisenssin takia merkitä ulkomaalaispelaajaksi.

Viime kaudella Liigassa 55 tehopistettä iskeneelle Pyörälälle Sveitsin reissu on ollut varmasti henkilökohtaisella tasolla pettymys. Hän on pelannut kauden aikana 32 ottelua tehoilla 4+5=9.

Henri Havusela