Jääkiekon MM-kisat kolkuttelevat hieman yli kuukauden päässä. Se tarkoittaa sitä, että runkosarjansa päättävien NHL-seurojen pelaajat joutuvat tekemään päätöksiä siitä, että matkustavatko Tanskaan edustamaan maataan MM-kisoissa.

Kanadan osalta kaksi nimeä on varmasti ulkona: he ovat Montreal Canadiensin maalivahti Carey Price ja hyökkääjä Brendan Gallagher. Kanadalaismedia Sportsnetin mukaan Price haluaa viettää aikaa perheensä kanssa. Kanadalle World Cupin voiton sekä olympiakullan torjunut kassari on kärsinyt loukkaantumisista ja väsymyksestä kauden aikana.

Gallagher kärsii myös loukkaantumisista, joten hän ei vaahteranlehtipaitaa päälleen vedä.

Vaikka virallisia kyselyitä ei pelaajille vielä ole tullut, on Canadiens-hyökkääjä Jonathan Drouinille ilmoitettu Kanadan johtoryhmän toimesta mahdollisesta kisakomennuksesta.