Sportsnet kirjoitti uutisessaan, että jääkiekkotoimittajien muodostama yhdistys Professional Hockey Writer’s Association on valinnut maalivahti Antti Niemen ehdokkaaksi Bill Masterton -palkinnon saajaksi Montreal Canadiensistä tämän kauden osalta.

Palkinto jaetaan NHL:ssä parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja jääkiekolle omistautumista osoittaneelle pelaajalle, ja voittajaehdokkaita on jokaisesta seurasta yksi, eli yhteensä 31 kappaletta.

Niemi on ehdokkuutensa kieltämättä ansainnut, sillä moni varmasti muistaa suomalaisen uskomattoman onnettoman alkukauden.

Kammottavat tilastot

Kesän 2010 Stanley Cup -voittaja torjui ensiksi Pittsburgh Penguinsissa kolmessa ottelussa torjuntaprosentin jäädessä surkeisiin lukemiin 79,7, ja tuon jälkeen tie vei nopeasti Florida Panthersiin: Pikkumustat pysähtyivät kahdessa ottelussa 87,2 prosentin varmuudella.

Nyt Montreal Canadiensissa arki on kuitenkin luistanut. Runkosarjan 17 ottelussa torjuntaprosentti on komea 93,6, ja onpa Niemi horjuttanut jopa maailmantähti Carey Pricea.

Suomalainen osoitti umpisurkean alkukauden jälkeen kuuluvansa edelleen NHL:ssä pärjääviin torjujiin.

– Mielestäni se edustaa elämänasennetta ja suhtautumista jääkiekkoon, ja ettei luovuta vaikeissa tilanteissa, Niemi tunnelmoi Sportsnetin haastattelussa viitaten ehdokkuuteen.

Vaikka suomalaistorjuja hyvässä iskussa onkin ollut, loppuu Habsin kausi runkosarjaan. Läntisessä konferenssissa 13:tta paikkaa miehittävällä joukkueella on jäljellä tänä keväänä vielä viisi kamppailu ja noiden jälkeen pelaajia odottavat kesälaitumet.