Jussi Markkasen juhlaottelu päättyi pettymykseen – Mikkelin Jukurit vei jatkoajalla

© Kuva: Ilari Isotalo

Lappeenrannassa nähtiin erittäin tunteellinen juhlaseremonia, kun komean uran tehnyt SaiPa-ikoni Jussi Markkanen oli aloittamassa uransa viimeistä runkosarjaottelua. Ilta ei kuitenkaan päättynyt maalivahdilla yhtä juhlallisesti, kun vieraaksi saapunut Mikkelin Jukurit voitti ottelun jatkoajalla maalein 2-1.

Markkanen ja Jukurien maalilla pelannut Sami Rajaniemi aloittivat molemmat vahvasti, kun ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli maaliton. Jukurit sai ensimmäisen osuman toisen erän keskivaiheilla, kun Turo Asplund rankaisi lappeenrantalaisia ylivoimalla.

SaiPa heräsi taisteluun päätöserän alussa. Topi Nättinen laukoi kiekon Rajaniemen ohi ajassa 41:38. Osuman jälkeen peli muuttui passiivisemmaksi, eikä erässä lisäosumia nähty.

Jatkoajan sankariksi nousi vierasjoukkueen Jesperi Piitulainen, joka laukoi kauden kymmenennen osumansa.

Markkaselle merkittiin yhteensä 29 torjuntaa. Juhlakalu kiitteli ottelun jälkeen kotiyleisöä ja sai vastineeksi raikuvat suosionosoitukset.

Peli ei välttämättä ollut 42-vuotiaalle maalivahdille viimeinen, koska SaiPa jatkaa Liigan Viltti kortti -kierrokselle. Joukkueen vastustaja selviää huomenna kolmikosta Lukko-Pelicans-Ässät.