Ilta-Sanomat muistutti artikkelissaan siitä, mikä on KHL:ssä varsin erikoinen kevään merkki. Ja sehän on siis keskustelu suurseurojen suosimisesta venäjävetoisessa sarjassa.

Esimerkiksi venäläistoimittaja Slava Malamud on usein todennut KHL:n haluavan SKA Pietarista mestarin, koska se on presidentti Vladimir Putinin suosikkiseura. Voisi myös olla mahdollista, että Moskovan TsSKA saattaisi ”saada” mestaruuden esimerkiksi sen perinteiden takia.

Kyseessä on joukkue, jonka Jokerit kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella. Helsinkiläisten Jesse Joensuu oli ottanut kantaa suosimiseen sivuston haastattelussa.

– Syytöksiä suosimisesta on helppo heitellä. Pitäisi olla jotain konkreettista. En koe, että olisi jotain suosintaa, Joensuu oli ladannut sivustolle.

– Varmasti tulee omituisuuksia, mutta niitä on tullut jokaisessa pudotuspelisarjassa, jossa olen pelannut. Tärkeintä on se, että ne kestetään vaihtoaitiossa ja seuraavassa vaihdossa, Joensuu jatkoi.

Sivusto muistutti myös eräästä omituisuudesta SKA:n viedessä voiton kyseenalaisella osumalla Severstal Tsheropovetsia vastaan. Jarno Koskirannan maali hyväksyttiin, vaikka sitä edelsi paitsio, eikä sitä hylätty videotarkastuksenkaan jälkeen.

Myös Joensuu oli sitä mieltä, että TV-kamerakuvan perusteella maali oli ”ihan selvä paitsio”

Alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.