Rasmus Ristolaista ja tämän NHL-joukkuetta Buffalo Sabresia ei käy sääliksi.

Vuosia NHL:n hännänhuippujen joukossa ”viihtynyt” Sabres on tällä kaudella koko joukon pahnanpohjimmainen. Kun lähtee kauteen täynnä toivoa paremmasta, raaka realismi lyö entistä lujemmin vasten kasvoja.

Moni arveli, että joukkueen uusi päävalmentaja, puolustaja- ja seuralegenda Phil Housley saisi puhvelilauman esiintymään edes vähän ryhdikkäämmin kuin viime kausina on nähty. Toisin kävi.

Ristolainen, 23, ruoti tuntojaan Iltalehden tänään julkaisemassa haastattelussa.

– Tuli jo viides samanlainen kausi putkeen täällä. Suurin piirtein jouluna oli tieto, että playoffissa ei pelata. Hemmetin raskasta tämä on, Ristolainen sanoi Iltalehdessä.

Ainoa hyvä asia, jonka NHL:n jumboksi jääminen voi poikia, on seuran muita suurempi mahdollisuus saada kesän varaustilaisuudessa himoittu ensimmäinen varausvuoro. Pelaajat vähät välittävät tästä ”edusta”.

Ristolainen on saanut läpi kauden hurjasti vastuuta Sabresin takalinjoilla. Miehen peliaikakeskiarvo 26.30 minuuttia on koko sarjan neljänneksi suurin. Pisteitä Ristolainen on takonut 9+26=35.

– Mun tavoitteena oli auttaa joukkuetta pääsemään playoffiin. Ei olla lähelläkään, omat pisteet ei lämmitä, Ristolainen sanoi Iltalehdelle.

Lue Iltalehden alkuperäinen juttu tästä linkistä.