Hurja visio toteutuu! IS: Eeli Tolvanen lähtee NHL:ään jo tänä keväänä

© Kuva: Getty Images

Jokerien superlupauksen Eeli Tolvasen lähdöllä NHL:n Nashville Predatorsin organisaatioon on spekuloitu jo pitkään.

Viimeksi kolme viikkoa sitten Suomikiekko.com kirjoitti Predatorsin GM:n David Poilen sanoneen seuran verkkosivuilla, että seuran ”tavoite ja toive on tehdä hänen kanssaan sopimus, kun hänen kautensa päättyy Euroopassa”.

– Jos onnistumme tekemään sopimuksen, niin otamme hänet tänne ja hän on osa joukkuettamme jo runkosarjan lopussa tai viimeistään pudotuspelien alkaessa, Poile paljasti tuolloin.

Nyt Ilta-Sanomat kertoo, että Tolvanen on allekirjoittanut Predatorsin kanssa kolmevuotisen tulokassopimuksen. Tolvanen siirtyy Predatorsin organisaatioon välittömästi Jokerien kauden päätyttyä.

(Lue Ilta-Sanomien uutinen tästä.)

Tolvasen, kuten kaikissa tulokassopimuksissa, maksimivuosipalkka on 925 000 dollaria. Tulokassopimus on kaksisuuntainen, eli palkka on huomattavasti pienempi pelaajan joutuessa farmiin.

Tolvanen on tällä kaudella paukuttanut Jokereille KHL:ssä 19 maalia runkosarjassa sekä viisi häkkiä pudotuspeleissä. Jokerit on KHL:n puolivälieräsarjassa häviöllä Moskovan TsSKA:ta vastaan voitoin 1–3, ja joukkueen kausi voi päättyä jo huomenna.

Tolvanen on Predatorsin viime kesän 1. kierroksen (30.) varaus.