Viime yön NHL-kierroksella jäällä nähtiin pitkästä aikaa tuttu suomalaisvahti, kun New York Islandersin organisaatioon kuuluva Christopher Gibson pelasi ensimmäisen ottelunsa taalajäillä liki kahteen vuoteen.

Viimeksi huhtikuussa 2016 Islandersin maalilla torjunut maalivahti oli erinomaisessa pelivireessä, kun hän torjui yhteensä 47 laukausta Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Upeat venymiset eivät siltikään riittäneet voittoon asti, kun pingiivipaidat veivät kaksi sarjapistettä jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Ratkaisumaalin viimeisteli NHL-supertähti Sidney Crosby. Takaiskusta huolimatta Gibson oli erittäin tyytyväinen harvinaisesta näytönpaikasta. AHL-seura Bridgeport Sound Tigersissa vastaavia supertähtiä ei ole tullut vastaan.

– Näin Crosbyn tulevan kohti kaksi vastaan yksi -tilanteessa. En ole ikinä kokenut vastaavaa. Se oli jännittävää, Gibson kommentoi ottelun viimeistä maalia theAthleticille.

Katso Crosbyn maali alta:

NHL

@NHL
2-on-1? Nope, Sid does it all by himself in @EASPORTSNHL OT and it is a beaaaauty.

Alunperin Gibson nostettiin farmisarja AHL:stä, koska Islandersin torjuja Thomas Greiss loukkaantui, mutta suomalaisen hyvät otteet saattavat poikia lisää mahdollisuuksia NHL-jäillä. Islandersin tie pudotuspeleihin on kasvamassa liian jyrkäksi, joten joukkue voi halutessaan peluuttaa enemmän kokemattomia pelaajia loppukauden ajan.

Yön ottelu oli Gibsonin uran viides NHL:ssä.

Täältä voit katsoa esimerkin Gibsonin iltapuhteesta: (NHL.com)