Jokerien superlupaus Eeli Tolvanen oli perjantaina valtavissa liekeissä, kun hänen joukkueensa passitti HK Sotshin laulukuoroon KHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Jokerit rynni kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan Helsingissä 2-1 jatkoerän jälkeen ja voittojen ollessa lopulta 4-1.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa ja olympiakisoissa helmikuussa pettynyt Tolvanen iski kummatkin maalit. Ne saivat Jokerien luotsi Jukka Jalosen kehumaan Nashville Predatorsin varausta joukkueen Soundcloud-tilillä ylväin sanoin.

– Toinen oli huikea yksilösuoritus, mitä aika harvalta kaverilta tässä maailmassa näkee. Tietenkin se vaatii maalille menemisen, Jalonen mietti viitaten jatkoerämaaliin.

– Eeli on luku sinänsä. Pelaaja, joka pystyy tiukkoja pelejä ratkaisemaan. Hienoa, että hän on meidän joukkueessa.

Jokerien sankariksi perjantaina nousseen NHL-varauksen kausi on ollut ristiriitainen. Aiemmin mainitut kummatkin arvokisaturnaukset päättyivät Suomen näkökulmasta pettymykseen, mutta toisaalta olympialaisissa Tolvanen mätti viidessä pelissä messevät tehot 3+6.

KHL:n pudotuspelien saldo on 5+0.

– Tietenkin se U20-kisojen jälkeinen aika oli vähän vaikeaa Eelille varmaan henkisesti ja fyysisesti palautua. Hän sai energiaa ja virtaa jo lähtiessä olympialaisiin. Hyvä onnistuminen siellä tuo totta kai itseluottamusta lisää. Se on näkynyt meidänkin peleissä ihan varmasti, luotsi kertasi.