Siitä ei liene kenelläkään enää epäselvyyttä, että Mikko Rantanen pelaa NHL-kaukaloissa aivan hurjassa vireessä.

Harva on voinut välttyä kuulemasta myöskään Rantasen viime yönä Suomen aikaa tekemästä uroteosta: pisteet 2+2 Colorado Avalanchen voittaessa St. Louis Bluesin vieraissa maalein 4–1.

Tehoiltansa ansiosta Rantanen nousi koko NHL:n pistepörssissä jo 15. sijalle. Nousiaislaisella on nyt kasassa tehot 25+49=74.

Samalla Rantanen jätti eräässä tilastossa taakseen myös NHL:n absoluuttisiin supertähtiin lukeutuvia pelaajia.

Viime yön ottelu oli Rantaselle jo kauden yhdeksäs, jossa hän teki vähintään kolme pistettä. NHL:n pistepörssiä tehoilla 34+57=91 johtava Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Nikita Kutsherov on yltänyt vähintään kolmen pisteen iltaan kauden aikana kahdeksan kertaa.

Usein maailman tämän hetken parhaana pelaajanakin pidetty Sidney Crosby on saanut vähintään kolme pistettä kasaan tällä kaudella seitsemässä ottelussa. Suomalaisista Rantasen jälkeen eniten vähintään kolmen pisteen iltoja on Aleksander Barkovilla ja Teuvo Teräväisellä, kummallakin kuusi.

Crosby muuten on pistepörssissä neljä sijaa Rantasen edellä tehoillaan 23+54=77. Kyllä – kuten huomasitte, Mikko Rantanen on tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja NHL:ssä kuin Sidney Crosby!

Kuka tätä olisi uskonut ennen NHL-kauden alkua?