Agentti: Antti Raannan sopimusneuvotteluissa otettiin isoja askelia – merkittävä palkankorotus tulossa!

© Kuva: Getty Images

NHL:n jumbosijalla lähes koko kuluneen kauden viettänyt Arizona Coyotes on saanut helpottavia uutisia, kun sopimusneuvottelut joukkueen maalivahdin Antti Raannan kanssa ovat ottaneet askeleita eteen päin ja lähemmäksi ratkaisua.

Raanta on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan Arizonassa lähtemättömän vaikutuksen valmennusjohtoon sekä kannattajiin. Hän on kuulunut kojoottipaitojen harvoihin valopilkkuihin ja torjunut useita pisteitä joukkueelleen. Raanta muun muassa valittiin helmikuussa NHL:n viikon toiseksi tähdeksi, kun Arizona polki ennätyksellisessä neljän ottelun voittoputkessa.

Raumalla syntyneen maalivahdin nykyinen sopimus päättyy kauden jälkeen. Hänestä olisi tulossa kesällä vapaa agentti, ja hän voisi etsiä itselleen uuden seuran. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Raanta olisi jäämässä Arizonaan. Suomalaisen agentti Kevin Epp paljasti Arizona Sportsille, että yksi asia ratkaisee sopimusneuvotteluissa.

NHL-uransa alkuvuodet Chicago Blackhawksin ja New York Rangersin kakkosvahtina riittivät Raannalle, ja hän ei enää tyydy varamiehen rooliin. Arizonan valttikortti Raannan kanssa on tarjota erinomainen mahdollisuus ottaa ykköstorjujan paikka seuraaviksi vuosiksi.

– Kerroin John Chaykalle (Arizonan GM), ettei Antin mieli ole muuttunut. Hän toivoo vastuuta. Chayka varmisti, että olemme samalla sivulla. Hän ei halua luopua maalivahdistaan, vaan haluaa jatkaa joukkueen jälleenrakentamista tutuilla pelaajilla, Epp kertoi.

Rakentamista Arizonalla riittää, sillä joukkue kuuluu sarjan nuorimpiin, eikä sillä ole käytössä todellisia supertähtiä, joiden ympärille joukkue pitäisi heti rakentaa. Jotta joukkue nousisi tulevaisuudessa paremmille sijoituksille, on sille erityisen tärkeää jatkaa nuorten lupausten kehittämistä. Raanta auttaisi projektissa jäämällä vakituiseksi maalivahdiksi joukkueeseen.

– Keskustelimme, että Antti voi olla se kaveri, joka kasvaa joukkueen mukana.

Raannalle on luvassa tuntuva palkankorotus, jos hän päättää jäädä Arizonaan. Hänen nykyinen sopimuksensa tuo hänelle miljoona dollaria vuodessa, mikä on NHL-seuran ykköstorjujalle poikkeuksellisen vähäinen summa. Ei siis olisi ihme, jos suomalaistorjujan palkka kaksin- tai jopa kolminkertaistettaisiin.

Tällä kaudella Raanta on pelannut 39 ottelussa mukiinmenevällä torjuntaprosentilla 92,4.