Tällä kaudella 51 ottelussa peräti 61 pistettä nakuttanut Edmonton Oilersin Connor McDavid on äitynyt NHL:n viime peleissä hurjaan iskuun.

Hyökkääjä on nakuttanut kahdessa edellisessä pelissä uskomattomasti kuusi maalia, tehotilasto noissa mittelöissä on +6 – eli heikossa joukkueessa, joka on ainakin vielä kaukana kevään pudotuspeleistä.

Kesällä 2015 ykköskierroksella ensimmäisenä varattu hyökkääjä alkaa olla taas niissä liekeissä, mitä joukkueen sopiikin vaatia. Kärkisentteri vaikuttaa yleensä koko joukkueeseen, ja nyt juurikin tätä kanukin tekemisessä on havaittavissa.

– Hän pelaa erittäin korkealla tasolla tällä hetkellä ja joukkue pelaa hyvin hänen ympärillä, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan ylisti NHL.comin mukaan.

Jesse Puljujärven joukkuekaverin posketon vire on johtanut siihen, että ainakin puhtaasti tilastoja katsomalla Oilers on taas mukana jopa pudotuspelitaistelussa. Kuten luotsikin sanoi, joukkue on iskussa kanadalaistähden ympärillä.

Pitkään kaukana jatkopaikoista rämpinyt joukkue on jäänyt seitsemässä edellisessä pelissä pisteittä vain kerran, ja nyt matkaa oman divisioonan viimeiseen jatkopaikkaan on 11 pinnaa. Lisäksi Edmonton on pelannut yhden pelin vähemmän kuin Los Angeles Kings, joten sen puoleen uroteko eli haave pudotuspelipaikasta on taas jossain määrin elossa.

Joukkueet kohtaavat torstaiaamuna.

Oilersia hyvään suuntaan hilaava McDavid on ollut myös kokonaisvaltainen, kuten kärkisentterin kuuluukin olla. Hänen tehotilaston lukema +14 on joukkueen sisäisen pörssin toiseksi paras.