Tappiot romuttivat pudotuspeliunelman minimiin – antoi Liigan pistelingolle upean mahdollisuuden!

© Kuva: Juha Tamminen

Monikaan ei välttämättä muista sitä, miten hirvittävän kovassa iskussa TPS:ään taannoin siirtynyt Oula Palve oli Mestiksessä viimeisinä vuosinaan. Hän takoi Jukureissa kaudella 2014-15 runkosarjan 49 ottelussa hävyttömät pinnat 20+32=52, seuraavalla kaudella tehoja syntyi vieläkin hurjemmin: 43 mittelössä 32+39=71.

Noiden kausien pudotuspelitkin sujuivat tehokkaasti.

Sittemmin edessä oli siirtyminen Liigaan, HPK:n sotisopaan. Debyyttikausi 2016-17 toi runkosarjan 53 pelissä debytantille komeat tehot 5+17=22. Tällä kaudella tehoja on syntynyt 13+31=44.

Kyseessä on siis oikeasti Liigankin mittapuulla todella tehokas hyökkääjä.

Palve itse kuvaili TPS:n nettisivuilla esimerkiksi tämän kauden hetkiä ilmeisen raskaaksi pettymykseksi. Sentterin edellisen joukkueen, eli HPK:n unelmat pudotuspeleistä murenivat romukoppaan päivä päivältä. Toki Kerholla on vielä pisteiden valossa minimaaliset saumat jatkoon.

– Vähän tuli harmittavia tappioita ja playoffs-unelma karkasi vähän turhan kauas. Sinällään hieno homma, että se kuitenkin avasi mahdollisuuden tulla tänne. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että pääsin Turkuun, Palve pyöritteli joukkueen sivuilla.

HPK:n kannalta unelma valui pöntöstä alas lähes olemattomiin ennen olympiataukoa. Hämeenlinnalaiset voittivat seitsemästä kamppailusta vain kaksi.

Uuden joukkueen pelaajat eivät kaikki ole uusia Palveelle. Hän on pelannut muutaman TPS-soturin kanssa aiemminkin.

– Esimerkiksi Jonnen (Virtanen) ja (Eric) Perrinin kanssa pelattiin Jyväskylässä samaan aikaan. (Oskari) Setäsen kanssa meillä nyt on ollut tällainen pienimuotoinen ”bromance” (suomeksi kaveruus) menossa jo pari-kolme vuotta. Että hieno päästä Oskun kanssa taas hommiin yhdessä, Palve veisteli.