Suoraa puhetta! Sääntötulkinnat hämmentävät – NHL-maalivahdilta kovaa tekstiä

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin tappio Arizona Coyotesille 0-1-lukemin otti koville Oilers-leirissä.

Joukkue on pelannut odotuksiin nähden huonosti läpi kauden ja pudotuspelipaikka on karkaamassa. Coyotes-ottelussa Oilers-maalivahti Cam Talbotin huomion kiinnitti jokin muu kuin oman joukkueen suorittaminen.

Ottelun ainoassa maalissa osuman nimiinsä saanut Christian Dvorak ajautui päin Talbotia juuri ennen maalia. Talbot tosin oli maalivahdin alueen ulkopuolella ja kanadalaismaalivahdin joukkuetoveri, Suomen kaukaloistakin tuttu Yohann Auvitu antoi Dvorakille vauhtia selkäpuolelta.

Tilanne tarkistettiin videolta ja maali hyväksyttiin.

– On äärimmäisen turhauttavaa, että vaikuttaa kuin jokaikinen päätös on meitä vastaan. Se on uskomatonta, Talbot kommentoi ottelun jälkeen.

– En ole koskaan nähnyt tällaista. Me haastamme maalin, maali hyväksytään. Vastustaja haastaa meidän maalimme ja jostain syystä se aina hylätään, joten en ymmärrä tätä.

Kolmannessa erässä Oilers onnistui saamaan kiekon maaliin. Patrick Maroon ajoi maalille ja kiekko osui hänen selkäänsä, josta peliväline pomppi sisään. Maroon oli tilanteessa maalivahdin alueella. Videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin.

Lopulta Talbotilta meni täydellisesti hermot tilanteeseen.

– Ei ole minkäänlaista johdonmukaisuutta ja olen v*tun kyllästynyt siihen. Se on v*itun naurettavaa. Voitte lainata minua. He voivat sakottaa minua, en välitä v*ttuakaan enää.