Rasmus Ristolainen on Buffalo Sabresin puolustuksen tuki, turva ja selkäranka. Ristolainen pelasi jälleen viime yönä ottelussa New York Islandersia vastaan lähes viisi minuuttia enemmän kuin kukaan muu pelaaja kummastakaan joukkueesta.

Ristolainen kellotti jääaikaa 27.37 minuuttia. Tämä on hurja urakka, mutta Ristolaiselle, 23, aivan normaali iltapuhde. Sabresin viidessä viime ottelussa Ristolainen on jokaisessa pelannut yli 27 minuuttia, tiistaina Anaheim Ducksia vastaan käsittämättömät 32.39 minuuttia.

Muun massiivisen panoksen lisäksi Ristolaisen tehopisteillä näyttää olevan suuri vaikutus Sabresin menestykseen. Viime yönä Ristolainen alusti Ryan O’Reillyn ylivoimamaalin, kun Buffalo katkaisi neljän ottelun tappioputkensa 4–3-kotivoitolla.

Neljässä edeltävässä tappio-ottelussa Ristolainen ei tehnyt pistettäkään. Kun taas ennen tappioputkea Ristolainen saalisti pisteen kolmessa peräkkäisessä ottelussa – ja Sabres voitti ne kaikki!

Kaikkiaan Ristolainen on kerännyt kauden 45 ottelussa tehot 3+20=23. Miehen tehotilasto on, kuten konferenssin jumbojoukkueen suurimmalta vastuunkantajalta voi odottaakin, pahasti pakkasella (-12).

Katso Ristolaisen syöttämä ylivoimamaali tästä linkistä.