Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen pelasi ehkä kauden huonoimman ottelunsa viime yönä Colorado Avalanchea vastaan.

Sabres hävisi kotonaan lukemin 4-5 ja Ristolainen oli jokaisen Avalanchen viiden maalin aikana jäällä. Suomalaistähden tehotilasto oli pelin jälkeen -3.

Sabresin päävalmentaja Phil Housley päätyi toisessa erässä radikaaliin ratkaisuun ja jätti katastrofaalista ottelua pelanneen ykköspuolustajansa huilaamaan pitkiä aikoja vaihtopenkille. Ristolainen pääsi toisessa erässä jäälle vain yli- ja alivoimalla.

Lehdistö tiedusteli pelin jälkeen Ristolaisen mietteitä valmentajan rajusta päätöksestä.

– En tiedä. Pelasin surkeasti. Se oli valmentajan päätös. Minun täytyy kunnoittaa sitä. En saanut häneltä perustelua siihen. Kysykää sitä häneltä, pettynyt Ristolainen vastasi WKBW:n toimittajan Matthew Boven mukaan.

Sabres-luotsi Housley ei suoranaisesti halunnut jättää Ristolaista ”bussin alle” lehdistötilaisuudessa, mutta hänen kommentit olivat paljon puhuvia.

– Mielestäni meillä oli jotain ”matkustajia” kokoonpanossa, jotka eivät olleet valmiita pelaamaan, Housley latasi Ristolaiseen liittyvän kysymyksen jälkeen.

– Peli mennyt hänen tavallaan, joten päätin muokata puolustajapareja, valmentaja perusteli toisen erän huilautusta.

Ristolaisen kausi on mennyt pahasti alakanttiin, kun 47 peliin hänellä on kasassa odotuksiin nähden vaisut neljä maalia ja 25 tehopistettä. Hänen tehotilasto on pakkasella -13.

– Se voi johtua valmistautumisesta, itseluottamuksesta… Hänen täytyy keskittyä täysin uudelleen, jotta hän saa pelinsä kuntoon, Housley pohti syitä Ristolaisen vaisuihin otteisiin.