NHL:ään jälleen parin vuoden tauon jälkeen nostettu Christopher Gibson saattaa olla suomalaiselle kiekkoväelle tuntemattomampi nimi. NHL:ssä neljä ottelua pelannut alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti torjui taalajäillä edellisen ja toistaiseksi ainoa kerran kaudella 2015-16.

Tuon kauden kevät oli suomalaiskassarille ikimuistoinen. NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti tekemässään haastattelussa, että Gibson teki debyyttinsä tammikuun toinen päivä vuonna 2016, kun nykyinenkin joukkuekaveri Thomas Greiss loukkaantui. Tuolloin suomalaisen ikimuistoinen kevät alkoi ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Sidney Crosby tuli kesken pelin sanomaan: ”Onneksi olkoon ensimmäisestä NHL-pelistä”, Karkkilassa syntynyt veskari paljasti sivuston jutussa.

– Hän on hieno äijä, kun voi tulla onnittelemaan pelin aikana, vaikka emme tunne yhtään. Hän tiesi, kuinka hieno hetki toiselle pelaajalle oli pelata ensimmäinen NHL-peli. Tuntui todella hyvältä, että maailman paras jääkiekkoilija tuli sanomaan noin, Gibson hehkutti lisäksi pelistä, jossa hän paikkasi saksalaista kesken kaiken.

Kun Gibson edellisen, ja ensimmäisen kerran NHL:ään murtautui, ei hän joutunut torjumaan missään ihan mitättömissä peleissä. Veskari oli suuressa roolissa NY Islandersin jatkaessa lopulta pudotuspeleihin.

– Ensimmäinen starttini (ottelussa aloittanut maalivahti – Pensiä vastaan vaihdosta maalille) oli voitto Washingtonissa Capitalsia vastaan. Se oli hieno hetki, ja Islanders pääsi sillä voitolla pudotuspeleihin. Se oli hieno hetki ja jää loppuelämäkseni mieleen, Gibson muisteli vuoden 2016 huhtikuun viidettä päivää.