Helmikuun alussa NHL-seura Colorado Avalanche sai pahimpia mahdollisia uutisia, kun joukkueen eliittipelaaja ja pistepörssin kärkinimi Nathan MacKinnon loukkaantui. Joukkue vietti unelmiensa tammikuuta, kun se voitti kymmenen ottelua putkeen tähtisentterinsä kanssa, mutta tämän loukkaannuttua, jalat ovat laskeutuneet pikkuhiljaa maanpinnalle, ja joukkue putosi konferenssin keskikastiin.

Torstaina seura tiedotti hyviä uutisia pudotuspelihaaveita elättäville Avalanche-kannattajille: MacKinnon harjoittelee jälleen joukkueen mukana, mutta on vielä epävarmaa voiko hän pelata ensi sunnuntaina Edmonton Oilersia vastaan. Vielä seuraavaan peliin hän ei ehdi toipua, kun Avalanche kohtaa Winnipeg Jetsin lauantaina.

Colorado Avalanche

@Avalanche
“[MacKinnon] is questionable for Sunday... We can’t wait to have him back.”

#GoAvsGo

Avalanche selvisi säikähdyksellä, koska MacKinnonin ylävartalovamman oletettiin olevan vakavampi. Pelottavimmat huhut kertoivat tähtipelaajan kauden olleen ohi.

MacKinnon on johdattanut joukkuettaan kärkiketjun keskellä yhdessä suomalaisen sensaatiopelaajan Mikko Rantasen ja ruotsalaisen Gabriel Landeskogin kanssa. 21-vuotias Rantanen on pelannut MacKinnonin kanssa ennätysvauhdissa, sillä Rantanen on ylitti viime kauden pistesaldonsa jo tammikuun aikana. Nyt suomalaisen tehot näyttävät vakuuttavalta; 17+35=52.

Colorado on läntisessä konferenssissa kahdeksantena.