NBC Sportsin toimittaja Joey Alfieri listasi viisi NHL-pelaajaa, jotka ovat ns. ”mustia hevosia” tämän vuoden Hart-palkinnon voittajiksi.

Alfierin mukaan NHL:n ilmiselvien ennakkosuosikkien kuten Nikita Kutsherovin, Jevgeni Malkinin, Connor McDavidin, Aleksander Ovetshkinin, Steven Stamkosin ja Nathan MacKinnonin takaa löytyy nimiä, jotka voivat tosissaan yllättää ja voittaa yhden NHL:n arvostetuimman henkilökohtaisen palkinnon.

Yksi näistä viidestä yllättäjistä oli Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov, joka pelaa uransa parasta kauttaan NHL:ssä.

22-vuotias suomalaistaituri on uransa parhaassa pistetahdissa, kun hän tehnyt tällä kaudella 55 peliin 54 tehopistettä (20+34).

– Yksi suurimmista syistä, miksi he ovat vielä mukana pudotuspelitaisteluissa on se, koska heillä on Barkov, joka on noussut NHL-supertähdeksi. Häntä usein verrataan Anze Kopitariin, ja on helppo nähdä miksi. He ovat molemmat isoja senttereitä, jotka voivat olla tehokkaita hyökkäyspäädyssä ja pelata samalla puolustavaa peliä omassa päädyssä, Alfieri kehuu.

Alfieri uskoo tosissaan, että Barkov voi voittaa kauden päätteeksi Hart-pystin.

– Jos Panthers pääsee pudotuspeleihin, hänen täytyy olla isossa osassa Hart-palkinnon keskusteluissa. Hän jätti yhden pelin tällä kaudella ja Panthers tuhottiin siinä lukemin 3-7 Colorado Avalanchen toimesta, toimittaja huomauttaa.

Alfieri nosti viiden ehdokkaan joukkoon myös toisen suomalaistähden, Tuukka Raskin, joka on pelannut ilmiömäisellä tavalla Boston Bruinsin maalilla.

Muita pelaajia toimittajan kaavailuissa oli Taylor Hall, Blake Wheeler sekä Anze Kopitar.