NHL:n päätös olla lähettämättä pelaajiaan tässä kuussa alkaviin olympialaisiin oli erityisen katkera päätös Yhdysvaltojen ja Kanadan joukkueille. Nyt maat joutuvat kasaamaan joukkueet alasarjoissa tai Euroopassa pelaavista kiekkoilijoista. Yhdysvallat ovat joutuneet turvautumaan jopa college-tason pelaajiin.

Kaksissa viime olympialaisissa neljän parhaan joukkoon päässeet Kanada ja Yhdysvallat eivät ole Etelä-Koreassa tutussa ennakkosuokin asemassa, koska erityisesti Venäjä, tai pikemminkin venäläisistä koostuva olympialipun alla otteleva joukkue, pystyy lähettämään laadullisesti vahvemman pelaajanipun taistelemaan kultamitalista. Myös Ruotsi, Tsekki ja Suomi hyötyvät enemmän kuin menettävät NHL:n päätöksestä.

ESPN-urheilukanavan kiekkoasiantuntija Greg Wyshynski kertoi artikkelissaan, että Yhdysvallat olisivat taistelleet PyeongChangissa kullasta. Nykyisistä pelaajista kasattu joukkue olisi Wyshynskin mielestä ollut kisojen suurin ennakkosuosikki.

– Kun katson maamme parhaita pelaajia ja ajattelen alkavia olympialaisia, kyynelehdin samalla tavalla kuin katsoessani Pixarin UP-elokuvan ensimmäistä kymmentä minuuttia, Wyshinski kirjoitti.

Syy on aiheellinen sillä Yhdysvaltojen joukkue olisi ollut uusien supertähtien saavuttua poikkeuksellisen laadukas. Heistä kirkkaimpana tähti, 20-vuotias Auston Matthews, olisi pelannut joukkueen ykkössentterinä.

Muita uusia maajoukkuepelaajia olisivat olleet esimerkiksi Jach Eichel, Johnny Gaudreau ja Dylan Larkin.

Isoin ongelma jenkeillä on supertähdet, jotka pelaavat tällä hetkellä uran huippuvuosia. Seuraavat olympialaiset ovat vasta vuonna 2022, jolloin moni taitava pelaaja on jo uran loppuvaiheessa.

Heihin kuuluvat mm. Patrick Kane, 29, Joe Pavelski, 33, ja maalivahti Jonathan Quick, 32.

– Tämä joukkue olisi ollut Yhdysvaltojen historian paras olympiajoukkue. Olisimme voittaneet kultaa. Mitä tärkeintä, olisimme voittaneet myös Kanadan.

Yhdysvaltojen tulevat supertähdet antavat toimittajalle kuitenkin toivoa paremmasta huomisesta.

– Jaksan odottaa neljä vuotta. Mutta uskon, että tämä vuosi olisi ollut SE vuosi, Wyshinski päättää.