Mitä ihmettä! Yle aliarvioi törkeästi ruotsinkielisiä katsojia: ”Ei ehkä tarvitse ruotsiksi kuunnella”

© Kuva: Getty Images

Suomen Naisleijonat hävisivät hetki sitten päättyneessä olympiakisojen ottelussa Kanadalle maalein 1–4.

Pian ottelun jälkeen päävalmentaja Pasi Mustonen purki tuntojaan YLEn haastattelussa.

Kun toimittaja Sari Sirkkiä-Jarva alusti haastattelun kuvailemalla ottelun alkua shokkihoidoksi, Mustonen vastasi, että tuo on lievä ilmaisu.

– Neljässä ensimmäisessä vaihdossa Kanadalla oli neljä ylivoimahyökkäystä. Jos oikein muistan, meillä oli siinä yksi väärä vaihto ja kolme huonoa syöttöä. He eivät luoneet itse paikkoja, vaan me annoimme ne heille. Alku oli synkkä, eikä mulla ole siihen mitään selitystä, Mustonen sanoi.

Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 4–0. Mustosen mukaan Suomi pääsi paremmin mukaan kolmannessa erässä.

– Pelihän parani koko ajan. Viimeinen erä oli meiltä oikein hyvä, mutta peli oli hävitty ennen sitä, Mustonen kommentoi.

Mustonen käänsi surkean alun johdosta katseen peiliin.

– Me kyllä aistimme, että joukkueen pitäisi olla valmis. Mutta eihän siinä ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko mä en ole päävalmentajana onnistunut valmistamaan heitä, tai he eivät olleet oikeasti valmistaneet itseään. Siihen toiseen en usko. Täytyy nyt tutkiskella, mitä valmennuksessa ehkä tehtiin väärin, Mustonen pohti.

– Mutta ihan rehellisesti, ehkä oli kolmaskin (syy). Vastassa oli yksinkertaisesti parempi joukkue, Mustonen sanoi.

Tämän jälkeen Sirkkiä-Jarva vaihtoi haastattelukieleksi ruotsin ajatellen YLEn lukuisia ruotsinkielisiä katsojia. Lähetys kuitenkin käännettiin saman tien studioon, missä toimittaja Petra Manner totesi ykskantaan.

– No ei tarvitse ehkä ruotsiksi kuunnella enää samaa uudestaan!