Leijonien luotsi Lauri Marjamäeltä hurjaa tekstiä Etelä-Korea -pelin vaikeista hetkistä: ”Pelko tuli”

© Kuva: Ilari Isotalo
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Suomi selvitti tiensä tiistaina jääkiekon olympiaturnauksen puolivälieriin, kun se kellisti pudotuspelien avauskierroksen ottelussa Etelä-Korean numeroin 5-2. Isänniltä ei mitään pois, mutta päävalmentaja Lauri Marjamäen kommenteista pystyi rivien välistä lukemaan, että kyseinen taisto oli ikäänkuin ponnistuslauta kohti tulevaa.

– Lähtökohtana oli, että kova painepeli, jossa on hävittävää, ja kova kotijoukkue vastassa hallin ollessa täynnä, luotsi myönsi haastattelussamme.

– Suhteellisen hyvä ensimmäinen erä, kun maalipaikat olivat meille 10-1. Sitten saatiin helpolla pari maalia, minkä jälkeen työnteko loppui kyllä tyystin.

Suomi osoitti Etelä-Koreaa vastaan hurjaa paineensietokykyä, sillä vaikka isäntämaa villin yleisön edessä nousi kolmen maalin takaa jopa yhden päähän, ei Leijonat horjunut. Ei edes, vaikka se joutui alivoimalle heti päätöserän alkuun johdon kavennuttua ensiksi kolmesta yhteen.

– Vastustaja teki yhden ja sai hurmoksen päälle. Ja teki toisen. Aika menettämisen pelko tuli. Erätauko teki hyvää. Saatiin koottua rivit. Pelattiin ihan tyylikäs kolmas erä ja otettiin voitto kotiin.

– Me oltiin pikkuisen hermostuneita. Mutta ei tämä helppoa ole. Pitää olla ylpeä joukkueesta, miten tämä kuitenkin hoidettiin. Näki pelaajien olevan helpottuneita. Pelaajat välittävät niin paljon tästä. Tämä palveli hyvin tuota huomista, Marjamäki viittasi jo keskiviikkoiseen puolivälierään Kanadaa vastaan.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!