”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News -kiekkolehti kasasi viisi NHL-kauden suurinta yllätyspelaajaa ja listalta löytyi jopa suomalaisedustusta.

THN:n yhdeksi valinnaksi kohdistui Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula.

– Kolmen ja puolen kauden aikana, Haula oli Minnesota Wildille todella käyttökelpoinen ”käsi.” Hänen nopeutensa teki hänestä terrorisoivan karvaajan ja hänen kykynsä tehdä tehoja matalasta peliajasta huolimatta, teki hänestä hyödyllisen nappulan alempiin ketjuihin. Wildin piti kuitenkin antaa jotain Golden Knightsissa laajennusdraftissa, joten Haula oli se, joka löysi itsensä Vegasista, THN:n toimittaja Jared Clinton kirjoittaa.

Haula pelaa tehopisteiden valossa uransa parasta NHL-kauttaan. 26-vuotiaan porilaisen aikaisempi NHL:n maali- ja tehopiste-ennätys ovat menneet jo hyvissä ajoin rikki.

– Haulalla oli NHL:ssä muutama kelvollinen kausi, kuten esimerkiksi kauden 2015-16 15 maalin ja 34 tehopisteen esitys. Nuo aikaisemmat kaudet ovat kuitenkin vaisuja verrattuna siihen, mitä hän on kyennyt saavuttamaan tällä kaudella Golden Knightsissa. Ensimmäistä kertaa urallaan 20 maalin rajan rikkoneella Haulalla on nyt kasassa 22 maalia ja 41 tehopistettä ja hän tahdissa lähes tuplaamaan aikaisemmat ennätykset. Tällä tahdilla hän tekisi vakuuttavat 33 maalia ja 61 tehopistettä tämän kauden päätteeksi. Jälleen yksi Vegasin täytepelaaja muuttui hyökkäyspäädyn timantiksi, Clinton mehustelee.

THN:n muut listalle (ei missään järjestyksessä) päässeet pelaajat olivat Haulan seuratoveri William Karlsson, St. Louis Bluesin maalivahti Carter Hutton, Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Yanni Gourde sekä Philadelphia Flyersin hyökkääjä Sean Couturier.