Mites se menikään? Liigan mestaruuden voittaa keväällä se seura, joka on tehnyt hyvää pitkäjänteistä työtä ja onnistunut kauden aikana rakentamaan toimivan joukkueen, joka ehtii vielä hitsautua yhteen pitkän runkosarjan aikana.

Tämä ajatus näyttäisi olevan historiaa keväällä 2018.

Pudotuspeleihin yltävien joukkueiden ei tarvitse olla valmiina tosipeleihin edes tässä vaiheessa kautta, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäävistä seuroista saa halutessaan kaikki parhaiten onnistuneet yksilöt vahvistamaan kärkiseuroja.

TPS nappasi Jukureilta Zach Budishin, Tappara naarasi Sportin maalitykin Markus Nenosen Tampereelle. KooKoon tähtipuolustaja Jake Newton puolestaan auttaa JYPiä menestymään pudotuspeleissä.

Viimeisimpänä huhuna Kärpät olisi iskenyt silmänsä HPK:n nuorisotähteen Kristian Vesalaiseen.

Suljettu Liiga on kuin itsestään luonut systeemin, jossa pienen budjetin seurat säästävät kalliimpien pelaajien palkoissa päästämällä heidät kärkiseuroihin siinä vaiheessa, kun housut ovat tipahtaneet nilkkoihin.

Toisin päin, kärkisijoista taistelevien seurojen on turha käyttää aikaa ja rahaa kesken kauden puutteiden korjaamiseen Liigan ulkopuolelta, koska loppukaudesta tarjolla on kuitenkin jo Liigassa tasonsa osoittaneita vahvistuksia.

Tälle on saatava loppu, sillä häntäpään seurojen tyhjennysmyynnit syövät koko sarjan uskottavuutta. Jos tämä on ainoa tie, jolla pidetään pienimmät seurat mukana, olisiko aika kyseenalaista sarjan joukkuemäärä?

KHL-seura Jokereista kesken kauden Liigaan siirtyvä pelaaja tuottaa hänet hankkineelle liigaseuralle mojovat sakot. Samanlaisella sakotuksella voitaisiin estää jatkossa tänä keväänä nähty sirkus.