Olympiaturnauksen pronssiottelussa kohtasivat Tsekki ja painajaismaisen välierätappion kokenut Kanada. Molemmat joukkueet halusivat päättää turnauksensa voittoon, mutta lopulta Kanada oli parempi maalein 6-4.

Ensimmäinen erä pelattiin kanadalaisten komennossa, kun vaahteranlehtipaidat repivät eron vastustajaansa jo 3-1:een. Erä antoi viitteitä siitä, että ottelusta syntyisi todellinen trilleri, mutta tempo laski huomattavasti toisessa erässä, jonka aikana maaleja ei nähty.

Rankan olympiaturnauksen pelanneet joukkueet tarjosivat päätöserässä sirkushuveja yleisölle, kun maaliverkot heiluivat yhteensä kuusi kertaa. Vaikka Kanada antoikin tsekkiläisille siimaa tulla otteluun mukaan, ei se luopunut kahden maalin johdostaan.

Kanada pelasi yllättävän passiivisen päätöserän ja tyytyi hyökkäämään vain vastahyökkäyksillä. Tsekki pyristeli vastaan viimeisille sekunneille asti, mutta paremmasta joukkueesta ei ollut lopulta epäselvyyttä.

Ottelun suuria hahmoja olivat tehot kaksi maalia tehneet Chris Kelly ja Andrew Ebbet.

– Sirkushuvi, ottelua TV5:lla selostanut JP Jalo kuvaili pronssimatsia.