Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne jatkoi viime yön NHL-kierroksella voittoputkeaan peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun Predators otti jatkoajan jälkeen 5-4-voiton New York Islandersista.

Rinne aloitti ottelun todella nihkeästi, kun Islanders pyssytti peräti neljä maalia toisen erän alkuun mennessä. 35-vuotias tähtivahti kokosi kuitenkin itsensä surkean alun jälkeen ja pelasi loput kamppailusta aivan hurmoksessa.

Rinne piti ottelun loput 40 minuuttia maalinsa puhtaana, kun Predators teki huikean nousun 2-4-tappioasemasta voittoon. Yhteensä torjuntoja hänelle kertyi pelissä 24.

Rinteen joukkuetoveri Ryan Johansen yltyi kehumaan kiven kovaa ykkösvahtiaan pelin jälkeen.

– Me olimme Pekalle yhden tuollaisen pelin velkaa. Hän on vahtinut selustaamme koko vuoden ja hän on ollut ilmiömäinen, Johansen kehaisi Predatorsin verkkosivujen toimittajan Brooks Brattenin mukaan.

Johansen latasi seuraavaksi melkoisen kovan väitteen Rinteestä.

– Minun mielestäni, hän on ehdottomasti antanut itselleen mahdollisuuden voittaa Vezina-palkinnon (NHL-kauden paras maalivahti), kanadalaistähti vakuuttaa.

Johansen ei ole ollenkaan hakuteillä väitteensä kanssa, koska tilastollisesti Rinne on ollut NHL-vahtien kärkiluokkaa.

Rinne on 27 voitollaan NHL:n voittotilaston jaetulla toisella sijalla sekä torjuntaprosenttitilaston kolmantena, kun hänen torjuntaprosentti on 92,6 (yli 25 ottelua pelanneet). Hän on myös päästettyjen maalien keskiarvotilastossa viidentenä (2,32) sekä nollapelitilaston jaetulla toisella sijalla (5).

Katso alta Rinteen älytön pelastus viime yöltä:

NHL

@NHL
His name is @Pekka_Rinne. Also known as a Brick Wall.