Montreal Canadiensin suomalaisvahti Antti Niemen kausi on ollut todellista vuoristorataa.

Niemi aloitti kauden Pittsburgh Penguinsissa, jossa hänen torjuntaprosentti oli kolmen pelin jälkeen surkea 79,7. 34-vuotiasta vantaalaista kutsui lokakuussa siirtolista, josta Florida Panthers poimi hänet riveihinsä.

Panthersissa Niemi pelasi kaksi ottelua vaatimattomalla torjuntaprosentilla 87,2. Ilman yhtään voittoa läpi kauden tarponutta suomalaista odotti jälleen matka NHL:n siirtolistalle.

Moni uskoi, että Niemen NHL-ura veteli jo viimeisiään, mutta Canadiens päätti kokeilla onneaan pelivireensä menettäneen suomalaisvahdin kanssa.

Canadiensissa Niemi on tehnyt totaalisen muutksen alkukauden katastrofiin. Hän on pelannut seitsemässä ottelussa ja voittoja miehen tilille on kertynyt neljä. Niemen torjuntaprosentti Canadiensissa on kova 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,41.

Nykyisen seuransa tulevaisuuteen sopimuksensa tähän kauteen päättävä Niemi tuskin kuitenkaan kuuluu, koska Canadiens lätkäisi maalivahtilupaus Charlie Lindgrenille kolmen vuoden mittaisen ja yksisuuntaisen sopimuksen.

Sportsnetin toimittaja Eric Engels uskookin, että Niemestä tulee helmikuun 28. päivän siirtorajaan mennessä vaihtotavaraa. Engels pohtii, että Niemen seuraava suunta voisi olla Philadelphia Flyers.

– Flyers menetti maalivahti Brian Elliottin kuudeksi viikoksi loukkaantumisen takia, joten mietin, jos he hommaisivat Niemen. Niemi on ollut todella hyvä Canadiensissa. Hän olisi täydellinen lisäys Michal Neuvirthin aisapariksi, toimittaja spekuloi.