Viidettä kauttaan NHL:ssä pelaava Aleksander Barkov on aina ollut todella kova harjoittelija.

Barkovin NHL-seura Florida Panthers on julkaissut Inside the Panthers -videon, jolla tutustutaan tarkemmin suomalaisen harjoitteluun kesän aikana kotikaupungissa Tampereella.

Videolla Barkovin treenaamista kommentoi mm. entinen NHL-pelaaja Ville Nieminen, joka on toiminut monena kesänä Barkovin mentorina. Nieminen kertoi, että hänen on täytynyt pitää huolta Barkovista, ettei tämä harjoittelisi liikaa.

– Treenaaminen on juurtunut vahvasti Barkovin luonteeseen. Niin vahvasti, että olemme joutuneet välillä puuttumaan siihen. Välillä hän treenaa salilla päivän aikana kolmesti, vaikka suunnitelman mukaan niin kuuluisi tehdä kahdesti, Nieminen kertoi.

Voimaharjoittelussa tukea antanut Nieminen tietää mistä puhuu, kun puhutaan kesäharjoittelusta. Barkovin keho ei välttämättä ehdi aina palautua viimeisestä treenistä, mikä lisää riskejä loukkaantumisille.

– Koko ajan nopeutuvassa lajissa terveyden tärkeys korostuu. Pelaajien loukkaantumiset yleistyvät, kun pelin vauhti lisääntyy. Terveyden pitää olla ykkösprioriteetti, Nieminen korostaa.

Barkovin lmukaan Nieminenkin on yhä rautaisessa kunnossa.

– Ville harjoittelee kanssamme ja tekee samat harjoitteet kuin me. Hän vain pystyy tekemään kaiken tuplapainoilla! Hän oli kone, kun pelasi NHL:ssä, Barkov kuvailee videolla.