Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov oli monessa mukana uransa ensimmäisessä All Star -tapahtumassa.

Barkovin lauantaina iskemä taidokas rankkarimaali jäi varmasti monen kiekkofanin mieleen, mutta niin jäi myös esiintyminen All Star -ottelussa.

22-vuotias suomalaistähti esiintyi kolme vastaan kolme -formaatilla pelatussa All Star -ottelussa puolustajan pelipaikkaa kahden muun nuoren supertähden Jack Eichelin ja Auston Matthewsin ketjussa.

Koko All Star -tilaisuuden yksi hupaisimpia tapahtumia kävi Barkovin Atlantic divisioonan avausottelussa Metropolitan divisioonaa vastaan, kun Eichel ja Barkov juonivat joukkueelleen maalin.

Barkov epäonnistui ensiksi omasta maalipaikastaan, mutta sai kiekon nopeasti takaisin itselleen maalin takana. Sen jälkeen hän tarjoili täysin yksin maalin eteen jätetylle Eichelille täydellisen maalipaikan, josta 21-vuotias jenkki ei erehtynyt.

Osumaa seurasi hulvaton tilanne, kun molemmat Eichel ja Matthews osoittivat samaa aikaan kädellään Braden Holtbyn vartioimaa maalia kohti maalin merkiksi.

Syy tuuletukseen löytyy Matthewsille viime viikolla tapahtuneesta erikoisesta tilanteesta, kun nuorelta Leafs-tähdeltä hylättiin maali, mutta hän onnistui seuraavassa vaihdossa paikkaamaan tilanteen iskemällä maalin. Matthews aiheutti pienen kohun tuuletuksellaan, jossa hän näytti kädellään vastustajan maalia kohti ”hyvän maalin” -merkiksi.

Minuutti ennen Eichelin osumaa Atlantic divisioonalta oli hylätty maali, koska Metropolitan divisioonan valmentaja Barry Trotz haastoi Erik Karlssonin iskemän maalin paitsiona.

Atlantic divisioonan nuoret tähdet päättivät näpäyttää All Star -pelin tuomaria nerokkaalla tavalla seuraavassa vaihdossa.

– Minä ja Auston sovimme siitä (tuuletuksesta) edellisessä aloituksessa ja hän sanoi: ”Jos teemme nyt maalin, näytetään molemmat kädellä maalia kohti.” Joten tämä oli ennalta suunniteltu juttu. Hän sanoi myös, että ”Meidän on parempi iskeä maali tässä vaihdossa, Eichel kertoi Buffalo News -lehdelle pelin jälkeen.

Barkov ei aivan kerennyt mukaan Eichelin ja Matthewsin tuuletukseen.

– Olin liian myöhässä. En kerennyt tajuamaan sitä. Ehkä minäkin opin joskus vielä tuulettamaan, Barkov sanoi Sun Sentinelille.