Boston Bruinsin keskushyökkääjä Patrice Bergeron pani viime yönä Suomen aikaa omat NHL-ennätyksensä uusiksi. Bergeron, 32, latoi neljä maalia ja nappasi vielä syöttöpisteen, kun Bruins murskasi Carolina Hurricanesin maalein 7–1.

Jo se oli temppu sinänsä. Edellisen kerran Bruinsin pelaaja oli tehnyt neljä maalia ottelussa lokakuussa 1999, kun Dave Andreychuk osui neljästi Tampa Bay Lightningia vastaan.

Bergeronille itselleen neljän maalin ilta oli ensimmäinen NHL-uralla, josta on menossa jo 14. kausi. Edellisen hattutemppunsa Bergeron oli viimeistellyt lähes tarkalleen seitsemän vuotta sitten, 11. tammikuuta 2011 Ottawa Senatorsin verkkoon.

Mutta kaiken lisäksi Bergeron teki temppunsa sairaana! Mies kommentoi ottelun jälkeen saavutustaan ääni painuksissa.

Bergeron oli yhä flunssassa, joka oli vaivannut miestä jo muutaman päivän. Torstaina Bruinsin ottelu Florida Panthersia vastaan siirrettiin lumimyräkän takia, mikä sopi Bergeronille hyvin.

– En tuntenut oloani kovin hyväksi torstaina, Bergeron kertoi nhl.comille.

Eilen taisi tuntua jo vähän paremmalle – ainakin tuloksesta päätellen.

Kaiken yläpuolella on hieno ihminen

Vaatimattomuudestaan tunnettu Bergeron ei ryhtynyt ottelun jälkeen kerskailemaan saavutuksellaan. Joukkuetoverit sen sijaan ylistivät kilvan joukkueen pitkäaikaista varakapteenia.

Bergeronin laidalla pelaava Brad Marchand vietti neljän syöttöpisteen iltaa – hän teki esityön jokaiseen Bergeronin maaliin. Ketjun kolmas lenkki David Pastrnak keräsi tehot 1+2.

– Neljän maalin tekeminen on todella vaikuttavaa – jo kolmen tekeminen on. Se, että hän pelasi tällaisen ottelun ja sain olla mukana tässä, on todella upeaa, Marchand sanoi nhl.comille.

– Hän on voittanut olympiakultaa ja Stanley Cupin. Mutta silti kaiken yläpuolella on se, millainen ihminen hän on; että hän vain on Patrice Bergeron, Marchand kuvaili joukkuetoveriaan.

Marchand viittaa siihen, että Bergeronin arvo pelaajana ja ihmisenä mitataan aivan muilla mittareilla kuin pörssipisteillä. Joukkueen kapteeni Zdeno Chara alleviivasi tätä sanomaa.

– Hänen kohdallaan kyse ei ole vain tällaisista illoista, vaan siitä, mitä hän tekee joka ilta. Hän tuo niin paljon hyvää tälle joukkueelle ja koko organisaatiolle. Hän tekee joka ilta kovasti töitä, pelaa hyvin koko kentällä ja tekee paljon pieniä, tärkeitä asioita. Hän oikeastaan ylittää riman joka ilta, Chara kehui.

– Olen todella iloinen, että hän sai tällaisen palkinnon upeasta pelaamisestaan ja kovasta työstään, Chara jatkoi.

”Lajin paras ketju!”

Bergeronin, Marchandin ja Pastrnakin muodostaman ketjun peli kulkee parhaimmillaan todella näyttävästi – ja tehokkaasti.

– Heitä on hauska katsoa, kun he pääsevät hallitsemaan kiekkoa. He pääsevät maalille ja hyville laukaisupaikoille. Ja kun ”Bergy” pääsee käyttämään laukaustaan noilta paikoilta, se on aivan mahtavaa. Mutta hän harjoittelee sitä laukausta joka päivä treenien jälkeen, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi.

– Tämä oli erittäin hieno onnistuminen heiltä. Sanoin heille ennen peliä pukuhuoneessa, että he ovat varmaan väsyneet lukemaan siitä, miten Sean Kuraly ja Riley Nash tekevät kaikki hyökkäyspään hommat ja tehot, Cassidy kertoi.

Puolustaja Torey Krug meni arviossaan ja ylistyksessään paljon pidemmälle.

– He ovat koko jääkiekon paras ketju. Kun heillä on hyvä tunne pelistä, me muut voimme vain antaa kiekon heille ja katsoa, kun he tekevät upeaa työtä. On todella hauskaa katsoa heidän pelaamistaan, Krug sanoi.

Juuri nyt on menossa tällainen jakso. Välillä Bergeronin ketjukin on viettänyt hiljaisempia iltoja, mutta tuolloin muut ketjut ovat kantaneet joukkueen hurjaan lentoon.

Bruins on voittanut neljästätoista viime ottelustaan yksitoista ja saanut kahdesti tasapelipisteen. Tappioita on vain yksi. Komean putken ansiosta Bruins on noussut itäisessä konferenssissa jo kolmanneksi.

Katso Bergeronin neljä maalia tästä linkistä.