Läpimurtonsa tällä kaudella NHL-jäille tehnyt Markus Nutivaara pääsi jälleen tehopisteille, kun Blue Jackets nousi kahden maalin takaa 3-2-jatkoaikavoittoon Toronto Maple Leafsia vastaan.

Columbus on kahden voiton putkessa ja tukevasti kiinni itäisen konferenssin kärkisijoissa.

Maple Leafsia vastaan yhden syöttöpisteen saalistanut Nutivaara on kovassa vireessä. Vielä kauden alussa ei ollut varmaa, lunastaako 23-vuotias puolustaja pelipaikkaa NHL:n puolelta.

Nyt kasassa on 37 ottelussa tehot 2+13=15. Farmikomennuksen takia alkukaudesta otteluita missannut Nutivaara on 75 ottelun ja tasan 30 tehopisteen tahdissa, mikä on loistava suoritus vasta seitsemännen kierroksen varaukselle.

Nutivaara on kerännyt kehuja vaativalta päävalmentajalta John Tortorellalta. Suomalaisen vastuu on kasvanut alkukauden noin 15 minuutin peliajoista parhaimmillaan yli 24 minuutin iltoihin.

Myös plus-miinus-lukema on Kärpistä NHL:ään ponnistaneella Nutivaaralla komea +6.

Nutivaara on siinä mielessä onnellisessa tilanteessa, että hänen loistava tahtinsa on osunut oikeaan aikaan.

Hänen sopimuksensa päättyy ensi keväänä, joten nuorukaiselle on varmasti luvassa selkeä palkankorotus. Nutivaara tienaa kahden vuoden tulokassopimuksellaan 817 000 euroa, mutta horisontissa on luvassa selvästi rahakkaampi yksisuuntainen sopimus.