Aiemmin tällä viikolla kerroimme suomalaispuolustaja Esa Lindellin noususta joukkueensa Dallas Starsin ja koko NHL:n eliittipuolustajien joukkoon.

Lindell oli hieman kuin varkain noussut suomalaisten NHL-pakkien pistepörssin kärkeen – kaiken sen muun lisäksi, mitä 23-vuotias puolustaja tekee erinomaisesti.

Eilen illalla Suomen aikaa Lindell oli tavoistaan poiketen myös sillä tavalla esillä, että ns. suuri yleisökään ei voinut olla tätä huomaamatta.

Lindell paukutti ottelussa Buffalo Sabresia vastaan tehot 1+2. Dallas murskasi Buffalon peräti maalein 7–1, ja Lindell pääsi komistelemaan jo ennestään erinomaista tehotilastoaankin neljällä plusmerkinnällä.

Ottelu oli Lindellin kolmatta kautta kestävän NHL-uran tehokkain. Kerran aiemmin, 2.4.2017 ottelussa Tampa Bai Lightningiä vastaan Lindell on saanut kolme tehopistettä (0+3). Melko tarkkaan vuosi sitten, 9.1.2017 Lindell sai tehomerkinnän +4 Los Angeles Kings -ottelussa.

Lindellin tämän kauden 48 ottelun saldo kirjataan nyt luvuin 5+15=20, +18.

Ottelu oli monella tapaa ääripäiden kohtaaminen. Dallas jakaa kymmenen viime ottelun saldollaan (7 voittoa, 1 tasapeli, 2 tappiota) NHL:n kolmenneksi kovakuntoisimman joukkueen tittelin. Buffalo taas on saldollaan 2–2–6 vajonnut jo sarjan jumboksi tasapisteisiin Arizonan kanssa.

Ja siinä kun Lindell komeilee suomalaispelaajien tehopörssin kärjessä 18:lla plusmerkinnällään, Buffalon alakerrassa häärivä Rasmus Ristolainen on kyseisen tilaston jumbo surullisella lukemalla -13.

Katso Lindellin kauden viides maali tästä linkistä.