Edmonton Oilers on rämpinyt NHL:ssä pitkin kautta, eikä viime kauden pudotuspelien iskukyvystä oikeastaan ole ollut minkäänlaista tietoa. Joukkueen virettä kuvaa se, että se hävisi taannoin kotonaan kahdesti putkeen numeroin 0-5, lisäksi Connor McDavid koki NHL-uransa pisimmän pisteettömän putken.

Nyt Oilersin GM Peter Chiarelli oli antanut Sportsnetille varsin salaperäisiä kommentteja joukkueen luotsin Todd McLellanin asemasta. Chiarelli kyllä tietää Jesse Puljujärven edustaman Oilersin murheet, mutta toisaalta päävalmentaja nauttii GM:n luottoa – ainakin vielä.

– Näen toki tilanteen, jossa olemme. Näen välähdyksiä kehityksestä, mutta näen myös tappioiden raastavuuden, GM oli pyöritellyt sivuston mukaan.

Chiarelli siis luottaa Edmontonin päävalmentajaan. Se on eri asia, kuinka kauan luottoa tippuu, jos tulokset ovat kaudella aiemmin nähtyjen kaltaisia.

– Minulla ei ole aikomuksia erottaa Todd McLellania. Haluan työskennellä hänen kanssaan, ja minusta hän on erittäin hyvä valmentaja, GM vakuutteli.

– Toddin ja hänen henkilökuntansa osalta en aio harkita heidän erottamista. Tässä vaiheessa aiomme ratkaista asian yhdessä, Chiarelli jatkoi.

Niinpä niin. ”Tässä vaiheessa” -sanat kuulostavat jotenkin mystisiltä. Mikä tilanne on tulevaisuudessa, ennemmin tai myöhemmin mahdollisen räpeltämisen jatkuessa?