Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen on poiminut Los Angeles Kingsin siirtolistalle laittaman suomalaishyökkääjän Jussi Jokisen, Blue Jacketsin hovitoimittaja Brian Hedger tiedottaa Twitterissä.

34-vuotias Jokinen siirtyi marraskuussa Edmonton Oilersista Kingsiin vaihtokaupassa, jossa toiseen suuntaan matkasi konkarihyökkääjä Michael Cammalleri.

Jokinen teki Oilersissa pelaamassaan 14 pelissä tehot 0+1.

Kingsissä suomalaiskonkarilla meni hieman paremmin, mutta ei siltikään aivan totutulla tavalla, kun 18 peliin hänelle kertyi tehoja 1+4=5.

Kekäläinen perusteli Hedgerille siirtoa sillä, että Jokinen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy voittamaan aloituksia ja pelaamaan erikoistilanteissa.

– Hän iski kaksi kautta sitten 60 tehopistettä. Meidän mielestä hänellä on vielä jotain siitä pelistä jäljellä, suomalais-GM kommentoi.

Blue Jackets on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, joten Jokisen hankinta tulee hyvään saumaan.

– Teimme tämän siksi, että saisimme kaverin, joka voisi nousta kokoonpanoomme heti. Tarvitsemme pelaajia. Tiedämme, että hänellä on ollut todella hyvä ura ja, että hän voi auttaa meitä. Hän on todellinen ammattilainen, Kekäläinen jatkaa.

Blue Jacketsia edustaa suomalaisista hyökkääjä Markus Hännikäinen, puolustaja Markus Nutivaara ja maalivahti Joonas Korpisalo.