Suomalaisvahti Harri Säteri teki NHL-debyyttinsä viime yönä Florida Panthersin maalilla, kun vastaan asettui Minnesota Wild.

28-vuotiaan Tappara-kasvatin ensiesiintyminen ei kuitenkaan tapahtunut sillä täysin tyypillisimmällä tavalla.

Panthersin ottelun aloittanut ykkösvahti James Reimer loukkaantui toisessa erässä ja Säteri oli pakotettu tulemaan maalille.

Säterin NHL-ura sai karmivan startin, kun Wild-hyökkääjä Eric Staal ohitti suomalaisen maalin edestä, vain hieman alle kolmen minuuttia maalille saapumisen jälkeen.

Säteri kutsuttiin heti Staalin osuman jälkeen takaisin vaihtopenkille, kun Reimerin pelikunnon tutkimukset olivat ohitse ja mies todettiin pelikuntoiseksi.

Reimer kuitenkin päästi toisen erän lopussa selkänsä taakse Wildin 4-0-johtomaalin, mikä katkaisi lopullisesti Panthersin selkärangan.

Säteri luisteli kolmannen erän alussa jälleen maalinsuulle ja pelasi upealla tavalla torjuen yhteensä 13 kertaa ottelussa. Hänen torjuntaprosentti oli pelin jälkeen 92,9.

Panthers onnistui kaventamaan kolmannessa erässä pelin 4-1:een suomalaishyökkääjä Aleksander Barkovin tarjoilusta, mutta Wild niittasi loppulukemat 5-1 tyhjiin.

Tappiosta huolimatta Säteri oli iloinen mies NHL-debyytin jälkeen.

– Olin todella innoissani. Nautin paljon pelaamisesta. Ei ole tietenkään hauskaa, että hävisimme ja pelasimme aika huonon pelin, suomalaisvahti kommentoi Fox Sports Floridalle.