Columbus Blue Jacketsia edustava Joonas Korpisalo teki torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa torjunnan, jolla hän piti joukkueensa kiinni vierasvoitossa. Hän tiputti mailansa ja venytti Dallas Starsin puolustajan Stephen Johnsin laukauksen eteen.

Korpisalo torjui ja piti joukkuettaan pinnalla. Stars nousi myöhemmin kolmannessa erässä tasoihin, mutta Blue Jackets nappasi lisäpisteen voittomaalikisassa.

Mailan tiputtaminen pelitilanteessa on vaistomainen ratkaisu, mutta Korpisalo myöntää, että asiaa tulee harjoituksissa mietittyä ja harjoiteltua.

– Jokaista asiaa harjoittelemme. Minne maila kannattaa tiputtaa ja mihin aikaan, Korpisalo kommentoi The Athleticin haastattelussa.

– Silloin on vähemmän painoa ja ei ole mitään estettä torjunnalle. Ei sitä ajattele, mutta se antaa minulle puoli sekuntia lisäaikaa. On helpompaa saada käteni poikittain ilman mailaa.

Lisätukea tälle kikalle antaa entinen NHL-maalivahti Martin Biron. Hänen juniorivalmentajansa kehoitti häntä torjumaan toisinaan ilman mailaa.

– Se tuntuu todella erilaiselta kilpikädessä, kun ei ole mailaa tiellä. Aivan kuin pudottaisi kasan tiiliä. Se tuntuu todella paljon kevyemmältä