Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet viime aikoina aivan hurjassa lyönnissä NHL:ssä.

Aho teki tehot 2+1 torstaina, kun joukkue haki komean 4–0-vierasvoiton hallitsevasta Stanley Cup -mestarista Pittsburgh Penguinsista. Aholla on menossa jo kuuden ottelun pisteputki, jonka aikana hän on saalistanut pisteet 6+4=10.

Teräväinen on saanut samalla kuuden pelin jaksolla kasaan tehot 3+4=7, eli suomalaiset ovat kasanneet kuudessa viime ottelussa yhteensä pisteet 9+8=17.

Suomalaisten vire on tiennyt hyvää myös koko joukkueelle. Niistä otteluissa, joissa jompikumpi suomalaisista on tehnyt maalin, Hurricanes on voittanut peräti 13, hävinnyt vain kolme ja pelannut kahdesti tasan.

Ei ihme, että Hurricanesin sosiaalisen median kanavissa toivotaan suomalaistähdiltä lisää onnistumisia. Ennen ensi yön vierasottelua Boston Bruinsia vastaan Hurricanesin twitter-tilillä listattiin kolme voiton avainta: 1) Pelaa puolustusvoittoisesti. 2) Pysy tiukkana. 3) Lisää suomalaisia.

Päävalmentaja Bill Peters oli jo lähellä vastata Hurricanesin some-tiimin toiveeseen, sillä ennen torstain ottelua Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä pelaava Aleksi Saarela kutsuttiin ensimmäisen kerran NHL-joukkueen mukaan. Eilen Saarela lähetettiin kuitenkin takaisin farmiin.

Mutta voi olla, että jo hyvinkin pian Hurricanesin some-tiimin – ja monen suomalaisen jääkiekkofanin – toiveisiin vastataan, ja joukkuessa pelaa enemmän suomalaisia.