24-vuotias Joel Armia on tehnyt NHL-selostaja Antti Mäkiseen suuren vaikutuksen.

Patrik Laineen ja Joel Armian Winnipeg Jets kohtaa sunnuntaina kello 22 Suomen aikaa Joonas Donskoin San Jose Sharksin. Vaikka otsikot Suomessa varastaa poikkeuksetta Laine, korostaa kamppailun selostava Antti Mäkinen Armian roolia valmennuksen ”ihannepelaajana”.

– Armia pystyy pelaamaan pisteitä tekevässä ketjussa, rikkovassa ketjussa, alivoimalla ja ylivoimalla. Hän on ”liimapelaaja” päävalmentaja Paul Mauricelle. Joel Armian arvo on kovempi Jetsissä kuin Suomessa edes ymmärretään, Mäkinen lataa.

Patrik Laine puolestaan pelaa illalla samassa ketjussa Blake Wheelerin kanssa, kun joukkueen tähtisentteri Mark Scheifele on loukkaantuneena. Laineen maalihanat ovat tällä hetkellä kiinni, mutta syöttöpisteitä on napsunut tilille jo monessa ottelussa peräkkäin.

– Odotan häneltä kokonaisvaltaista 5 vs 5 -pelaamista ja tehokkuutta ylivoimissa. Se ketju toimii. Kunhan Patrik pelaa jälleen hyvän pelin, niin tehoja tulee varmasti.

Jets joutuu siis tulemaan Sharksia vastaan toimeen ilman Scheifelea. Vieraiden leirissä tämän ei kuitenkaan anneta hämätä liikaa, sillä Mauricen joukot ovat onnistuneet aukon paikkaamisessa.

– Yksi syy menestykseen hänen poissaolostaan huolimatta on Wheeler ja se, että hän pystyy täyttämään keskikaistan vajeen. Ennen kaikkea joukkueen materiaalin syvyys on niin hyvä, että he pystyvät voittamaan pelejä illasta toiseen.

– Lisäksi Jetsin puolustajista neljä tai viisi ovat aivan liigan parhaimmistoa. Maalivahti Connor Hellebuyckin edessä pelataan nyt viisikkojääkiekkoa ja kaikki ovat siihen täysin sitoutuneita. Hellebuyckia syytettiin viime kaudella, kun joukkue hävisi, mutta mielestäni hän oli silloinkin hyvä maalivahti. Maalivahdin on helpompi loistaa, kun pelaajat edessä pelaavat paremmin ja yhtenäisemmin.

Ottelu näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.