Ruotsin ja Kanadan välisestä MM-finaalista tuli todella ikimuistoinen trilleri, joka ratkesi aivan loppuhetkillä.

Kanadan hyökkääjä Tyler Steenbergen viimeisteli 2-1-voittomaalin, kun ottelua oli jäljellä vain minuutti ja 40 sekuntia. Kanada iski vielä yhden tyhjiin ja voitti loppulukemin 3-1.

Ruotsin kapteeni Lias Andersson oli äärimmäisen murtunut nuorimies pelin jälkeen.

18-vuotias Andersson reagoi mitalien jaossa tappioon erikoisella tavalla ja viskasi juuri saadun hopeamitalinsa katsomoon.

– Fanit halusivat sitä enemmän, Andersson kommentoi tekoaan pelin jälkeen Buffalo Sabresin hovitoimittajan Joe Yerdonin mukaan.

Hopeamitalista kopin saaneesta fanista tuli nopeasti todellinen nettihitti.

AHL-seura Rochester Americansin paitaa päällään pitänyt kiekkofani koppasi Anderssonin hopeamitalin ja sitten tapahtui kummia.

Mitalista onnellinen mies otti ensiksi päällimmäisen pelipaitansa pois, jonka alta paljastui USA:n maajoukkueen pelipaita. Sitten mies otti USA:n pelipaidan pois ja sen alta paljastui, mikäs muukaan, kuin Ruotsin keltainen pelipaita.

(Katso fanin reaktio tästä.)

BarDown

@BarDown
#NYR prospect Lias Andersson throws his 🥈 into the crowd.

#WorldJuniors 🇸🇪

Tapaus herätti somessa paljon erilaisia tuntemuksia. Osa ei pitänyt ruotsalaispelaajan tempusta, osa taas piti. Joitain myös hämmensi mitalin saaneen kiekkofanin reaktio.

– Rangers saa Anderssonista pelaajan, joka on huono häviäjä. Taas yksi kaveri lisää, joka ei pysty ottamaan tappiota, Hockeybuzz-sivuston toimittaja Alvins Kalnins kritisoi New York Rangersiin viime kesänä ensimmäisellä kierroksella varatun ruotsalaisen tempausta Twitterissä.

– Hän katuu tuota vielä joku päivä, mutta pakko rakastaa hänen ylpeyttään, Sportsnetin toimittaja Eric Engels sanoi.

– Hän on 19-vuotias ja hän on murtunut. Se ei ollut hänen järkevin tekonsa, mutta ei kuitenkaan tuomita poikaa, Thefaceoffcirclen toimittaja Jeff Veillette puolusteli Anderssonia pelin jälkeen.

– Joo… Koko joukkue hävisi vain sen takia, että kapteeni voi heittää hopeamitalinsa jollekin humalaiselle buffalolaiselle, kiekkofani Sean J. latasi.

– Mitä helvettiä täällä on meneillään? Tunteeko hän Anderssonia? Kaksoiskansalaisuus? Urheilusivusto Busted Coverage hämmästeli.