Jääkiekon NHL:n läntisessä konferenssissa kahdeksantena olevan Minnesota Wildin Mikael Granlund on päässyt joukkueensa paidassa loistavaan iskuun vuodenvaihteen tuntumassa.

Wildin toiseksi tehokkain pistemies saldolla 12+21=33 on iskenyt neljässä edellisessä kamppailussa upeat pinnat 1+4=5. Jotain Granlundin iskusta, ehkä tasaisen hyvästä vireestä kertoo se, ettei hänen tehotilastonsa ole painunut pakkaselle sen näyttäessä siedettävää lukemaa +-0.

Suomalainen saikin taannoin näytteidensä ansiosta loistavia kehuja joukkuekaveri Matt Dumbalta. Pakki oli kehunut Wildin tähtihyökkääjää joukkueen nettisivuilla.

– Kun Mikael on pelipäällä, häntä on käytännössä mahdoton pysäyttää. Hän tuntuu silloin olevan kaikkialla, kanukki kummasteli ensiksi.

Granlundin vireessä erityisesti kaksi asiaa kummastuttavat Dumbaa – positiivisella tavalla.

– Hänen peliälynsä ja työmoraalinsa ovat mielettömällä tasolla. Uskon, että häntä on mahtava seurata myös katsomosta, Wildin kesän 2012 ensimmäisen kierroksen varaus ylisti.

Maailmanmestari on päässyt loistoiskuun kreivin aikaan. Taisteleehan Wild tosissaan paikasta kevään pudotuspeleihin runkosarjan ollessa puolen välin kohdilla.