Yksikään NHL-seura ei poiminut Jaromir Jagria riveihinsä sen jälkeen, kun Calgary Flames asetti konkarin siirtolistalle. Seuraavaksi Jagr siirtyy kotimaahansa pelaamaan, kuten SuomiKiekko aiemmin uutisoi.

45-vuotiaan NHL-pelurin ura on aivan omissa lukemissaan. Tshekkihyökkääjä aloitti NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin riveissä vuonna 1990 ja voitti kahdella ensimmäisellä kaudellaan uransa ainoaksi jääneet Stanley Cupit.

Jagr pelasi NHL:ssä lopulta 24 kauden ajan. Hänestä tuli heti Wayne Gretzkyn jälkeen maailman kovimman kiekkosarjan kaikkien aikojen toiseksi tehokkain pelaaja. Hänellä on myös kolmanneksi eniten pelattuja NHL-otteluita.

Hän tehtaili 1733 runkosarjaottelussa tehot 766+1155=1921. Jagr on myös maaleissa NHL:n kolmanneksi paras maalintekijä Gretzkyn ja Gordie Howen jälkeen. Jagrin 135 voittomaalia on myös kaikkien aikojen kovin lukema.

Pistelinko voitti viisi kertaa NHL:n pistepörssin. Lisäksi hän voitti kolmesti muiden pelaajien äänestyksellä vuoden arvokkaimman pelaajan palkinnon (Ted Lindsay Award). Lisäksi NHL palkitsi hänet kertaalleen Hart Trophyllä sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi keväällä 1999.

Myös Tshekin maajoukkueessa Jagr teki uskomatonta työtä. Hänen aikanaan Tshekki voitti kertaalleen olympiakultaa Naganossa 1998. Jagrin palkintokaapista löytyy myös kaksi MM-kultaa.

Mikäli Jagrin NHL-ura päättyy tähän, hän jää historiaan NHL:n kolmanneksi vanhimpana kenttäpelaajana Gordie Howen sekä Chris Cheliosin jälkeen.

Jagr on edustanut NHL-urallaan Pittsburghin lisäksi Washington Capitalsia, New York Rangersia, Philadelphia Flyersia, Boston Bruinsia, New Jersey Devilsiä, Florida Panthersia ja viimeisimpänä Calgary Flamesia.