Jarmo Kekäläisellä jo seuraava NHL-tähden sisältävä jättidiili tulilla? – ”Vaihtokauppa on todella mahdollista”

Nappaa riskitön veto 100€ asti!

• Jos häviät, saat rahasi takaisin
• Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia eli rahat saa heti ulos

Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen on tehnyt NHL:ssä kaikille jo selväksi, että hän ei pelkää vetää vivusta tarpeen vaatiessa.

Suurista kohauttavista vaihtokaupoistaan tunnetulla Kekäläisellä on ennen helmikuun vaihtotakarajaa iso mietinnän paikka pahassa laskussa olevan tähtipakin Jack Johnsonin kanssa.

Lauantaina 31-vuotta täyttävän Johnsonin nykyinen 4,35 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkopaperia ole vielä tehty.

Neuvotteluita on käyty, mutta The Athletic -lehden tietojen mukaan Johsonin agentin Pat Brissonin ja Blue Jacketsin sopimuskeskustelut eivät ole edenneet jatkosopimusta päin.

– Meillä on ollut paljon keskusteluja. Aion kertoa vain sen. Meillä on ollut keskusteluja, kyllä, Johnson sanoo The Athleticille.

Kaudella 2011-12 Blue Jacketsiin Los Angeles Kingsistä vaihtokaupassa saapuneen Johnsonin vastuu on tippunut viime vuosien aikana merkittävästi. Alkuaikoinaan Blue Jacketsissa, Johnson pelasi illasta toiseen yli 25 minuuttia, joka sisälsi niin ylivoimaa kuin myös alivoimaa.

Carolina Hurricanesiin kesällä 2005 ensimmäisen kierroksen kolmantena pelaajana varatun Johnsonin rooli on tippunut tällä kaudella Blue Jacketsin kolmanteen pakkipariin, missä hän pelaa noin 19 ja puolen minuutin keskiarvolla ottelua kohden. Joukkueen edellisessä kamppailussa kokenut puolustaja pelasi vain 13 minuuttia ja 43 sekuntia.

Johnson on pelannut tällä kaudella 45 ottelua vaatimattomin tehoin 2+5=7. Hänen tehotilasto on pakkasella -6.

Nuoret puolustajat Markus Nutivaara ja Ryan Murray ovat nousseet hierarkiassa ohi kokeneen jenkkipakin. Myös ruotsalaispuolustaja Gabriel Carlssonin uskotaan nousevan vakituiseksi NHL-pakiksi hyvin pian.

Vastuun väheneminen on saanut Johnsonin perheen varautumaan jo vaihtokauppaan ja muuttamiseen lähiaikoina. Hänen vaimonsa Kelly Quinn, joka on entisen NFL-tähden Brady Quinnin sisko, on tottunut urheilubisneksen vaaroihin.

– Tiedän mikä on mahdollista. En ole naiivi. Minun perheeni tietää mahdollisuuden. Minun vaimoni tulee ammattiurheilijoiden perheestä. He ovat tottuneet pakkaamaan kamansa ja muuttamaan. Hän on auttanut veljeään monta kertaa muuttamisessa, Johnson sanoo.

– NHL:n siirtoraja laittaa aikarajan tälle. Minä vain tiedän, että vaihtokauppa on mahdollista, todella mahdollista, kiekkotähti jatkaa.

Kekäläisella on kova mietinnän paikka seuraavan kuukauden ajan, haluaako hän pitää Johnsonin joukkueessa, kun kauden tärkeimmät pelit alkavat keväällä.

Kalliin puolustajan kauppaaminen saattaa olla hyvinkin hankalaa tällä hetkellä, mutta ilman vaihtokauppaa Johnson saattaa livahtaa kesällä vapaana pelaajana toiseen NHL-seuraan, jolloin Blue Jacketsille jää vain luu käteen.

Uutista päivitetty lauantaina 16:49:

Johnson on The Athletic -lehden toimittajan Aaron Portzlinen tietojen mukaan pyytänyt siirtoa toiseen NHL-seuraan.

Nappaa riskitön veto 100€ asti!

• Jos häviät, saat rahasi takaisin
• Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia eli rahat saa heti ulos